Wie durft? Vacature redactie Ataxiekrant

De redactie van de Ataxiekrant bestaat uit totaal nog 8 mensen.
Omdat Ika Timmer heeft aangegeven met de eindredactie te gaan stoppen per 1 januari 2024, zijn we op zoek naar een nieuwe vrijwilliger, die het aandurft die taak van Ika over te nemen.
De taak van de hoofdredacteur bestaat uit het verzamelen van de verschillende artikelen die zijn binnengekomen. Deze artikelen worden verdeeld over de overige 7 redactieleden, die de artikelen redigeren. Daarnaast wordt bezien of gevraagd welke foto’s of plaatjes bij het artikel kunnen worden geplaatst.

Lees ook het interview met Ika op pagina 9 van de laatste Ataxiekrant.

De eindredacteur bekijkt hoe de ingezonden artikelen in de krant passen. Doorgaans bestaat de krant uit 24 – 28 pagina’s.
De geredigeerde artikelen worden over verschillende mapjes verdeeld en naar de grafisch ontwerper verstuurd. Die maakt een proefdruk, die de eindredacteur beziet en waar nodig becommentarieert. Het daaropvolgende concept wordt bezien en akkoord gegeven voor de druk. 
Wie van jullie heeft enige ervaring met het maken van een verenigingsblaadje of schoolkrant? Heb je daar goede herinneringen aan en durf je het aan om de eindredactie van de ataxiekrant op je te nemen? 
We hebben georganiseerd dat je niet direct in het diepe wordt gegooid per 1 januari, maar de kans krijgt je je taken eigen te maken.
Zo kun je via PGOsupport verschillende cursussen volgen om je talenten voldoende te kunnen benutten. Terwijl de huidige grafische ontwerper bereid is je in te werken en zo nodig de eerste krant in 2024 voor haar rekening te nemen.

De functie kan ook gedeeld worden met een andere vrijwilliger.
Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Ika Timmer, Ika@ataxie.nl

Pin It on Pinterest