Wandelen voor ADCA/Ataxie en ‘Op de koffie’

DCIM100MEDIADJI_0005.JPG

De wandel-rol groep

De wandel-rol groep verzorgt binnen heel Nederland korte, gezellige wandelingen voor ADCA/Ataxie patiënten. Met de wandelacties worden inkomsten verworven, die na aftrek van de kosten, voor verschillende doeleinden bestemd zijn.

  1. De opzet van de wandel-rol groep is in de eerste plaats contact tussen de deelnemers en actief bezig zijn, rekening houdend met ieders mogelijkheden. Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen en dat alle hulpmiddelen zijn toegestaan. Er wordt gewandeld in een aangepast tempo over een gemiddelde afstand van 4 km.
  1. Voor deelname vraagt de wandel-rol groep een minimale bijdrage. De bijdrage voor deelname aan een wandelactie mag echter nooit een belemmering zijn om mee te doen. Eventueel kan over de bijdrage van tevoren contact opgenomen worden met de organisatie.
  1. De bijdragen komen ten goede aan een zogeheten wandelfonds. Dit fonds wordt vooral gebruikt om leden van de Ataxie vereniging artikelen met korting te kunnen aanbieden. Het wandelfonds bevat maximaal € 2.000,  het bedrag daarboven komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek.
  1. Er zal geprobeerd worden om sponsors te vinden om het doel te steunen.
  1. Om iedereen in de gelegenheid te stellen mee te doen aan de wandel-rol groep, worden steeds verschillende locaties uitgekozen. In principe zal er op iedere 2e zaterdag van de maanden april-oktober een wandeling georganiseerd worden.
  1. De wandel-rol tochten hebben ook tot doel om meer media aandacht te trekken.
  1. De deelname is voor eigen risico. Bij de vijfde deelname wacht er een leuke attentie.
  1. In de maanden dat er niet gewandeld wordt, is er een ‘’Op de koffie’’ bijeenkomst op een gezellige en steeds wisselende locatie.

De contactpersoon binnen het bestuur voor de wandelingen is Els Zwetsloot. Als u vragen heeft, zich wilt aanmelden of om een andere reden contact wilt opnemen kan dat via wandelen@ataxie.nl. Op de kalender en bij de evenementen vindt u meer informatie over precieze tijd en locatie.

 

Pin It on Pinterest