Uitnodiging vragenlijst Team Sportservice

De ADCA/Ataxie Vereniging Nederland vraagt graag uw aandacht voor een onderzoek naar aangepast sporten uitgevoerd door Team Sportservice.

Waarom dit onderzoek?
Voldoende sporten en bewegen is voor iedereen belangrijk, ook voor mensen met een ataxie. Het is goed voor de gezondheid en het is een sociale bezigheid, maar een voorwaarde is wel dat er voor iedereen in de buurt een leuke en geschikte sportactiviteit mogelijk is. Het kan moeilijker zijn voor iemand met een ataxie om een geschikte sportactiviteit (in de buurt) te vinden.

Wat houdt het onderzoek in?
Team Sportservice heeft een vragenlijst opgesteld om meer inzicht te krijgen in de wensen en behoeften van mensen die aangepast willen sporten.

Zij willen inzicht krijgen in de volgende punten:
– In welke mate sporten mensen met een beperking of aandoening
– Wat zijn de ervaringen bij het (zoeken naar) sporten
– Wat voor hulp kan er nodig zijn indien je belemmeringen ervaart?

De vragenlijst is verspreid onder verschillende patiëntengroepen, waaronder mensen met een ataxie. Met de uitkomst wil Team Sportservice aan de slag om het sportaanbod te versterken en te verbreden, maar vooral ook om het beter aan te laten sluiten op het sportaanbod in de regio.

Hieronder vindt u de link naar de vragenlijst:
De vragenlijst bestaat uit 25 vragen en zal ongeveer 12 minuten in beslag nemen.
Link: https://nl.surveymonkey.com/r/ADCA-Ataxie

Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van het onderzoek? Neemt u dan contact op met dhr. M. Kamsteeg, Regiocoördinator Aangepast Sporten van Team Sportservice via mkamsteeg@teamsportservice.nl.

Voor algemene vragen kunt u mailen naar info@ataxie.nl.

Met vriendelijke groet,

Marlies Bergmans
Bestuurslid ADCA/Ataxie vereniging

Pin It on Pinterest