Passend lezen, misschien iets voor u.

Veel mensen nemen er de tijd voor. Voor een goed boek of hun favoriete tijdschrift. Maar wat als lezen niet vanzelfsprekend is omdat de ogen achteruitgaan, het vasthouden van een boek lastig is of lezen door andere beperkingen een uitdaging is? Wellicht heeft uw achterban hier ook mee te maken of kennen ze iemand die dit ervaart?

Graag laat ik u kennismaken met Passend Lezen: een bibliotheek met boeken, kranten en tijdschriften in een leesvorm naar keuze. De collectie bevat ruim 87.000 gesproken boeken, 1000 hoorspelen en meer dan 200 hoorcolleges. Daarnaast zijn er ook boeken in grootletter en braille. Tevens zijn bijna alle landelijke en regionale dagbladen en populaire tijdschriften te beluisteren of digitaal te lezen via Passend Lezen. Iedereen met een leesbeperking kan bij Passend Lezen terecht, bijvoorbeeld mensen die te maken hebben met een visuele beperking, fysieke beperking of cognitieve beperking. In 2023 kost een lidmaatschap bij Passend Lezen is €31,50- per jaar voor volwassenen en is gratis voor jongeren tot 18 jaar.

Gratis webinar
Bent u benieuwd naar de diensten van Passend Lezen en wilt u weten of dit iets voor uw achterban is? Op 16 januari 2023 tussen 16.00-17.00uur en 26 januari 2023 tussen 16.00-17.00uur vindt er een gratis webinar plaats over de mogelijkheden van Passend Lezen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar relatiemanager@passendlezen.nl of te reageren op deze mail met de dag van uw voorkeur. Het webinar wordt gegeven via een Teams-vergadering waar u een link voor toegestuurd krijgt.

We hopen u te ontmoeten tijdens één van de webinars. Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op onze website www.passendlezen.nl.

Pin It on Pinterest