De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021

Zorgkosten of meerkosten en belastingaangifte: laat geen geld liggen.

 Vanaf 1 maart 2022 is het weer tijd voor de belastingaangifte over 2021. Het is dan goed om te weten of je zorgkosten en/of meerkosten hebt die fiscaal aftrekbaar zijn. Het is niet altijd eenvoudig om uit te zoeken welke kosten voor aftrek in aanmerking komen. Daarom zorgt Ieder(in) voor actuele informatie hierover.

Dat doen we op drie manieren, namelijk via:

• het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’;

• de website www.meerkosten.nl (vanaf 5 februari geactualiseerd voor het nieuwe belastingjaar);

• het webinar ‘Belasting en aftrekmogelijkheden zorgkosten en meerkosten’ (medio februari 2022).

Vrij te verspreiden artikel
Ieder jaar schrijft Kees Dijkman in opdracht van Ieder(in) een artikel over de fiscale aftrek van zorgkosten. Hierin wordt uitgelegd wanneer aftrek van zorgkosten van toepassing is en hoe aangifte van inkomstenbelasting voordeel kan opleveren. In het artikel wordt via een stappenplan aangegeven hoe je dat precies doet. Het artikel ‘Stappenplan belastingvoordeel – De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021’ is hieronder te downloaden. Dit mag je zelf verder verspreiden, met vermelding van ‘Auteur: Kees Dijkman, bron: Ieder(in)’.

Alle informatie op één website Op de website http://www.meerkosten.nl geeft Ieder(in) actuele informatie over de fiscale aftrek van zorgkosten en meerkosten en het aanvragen van inkomensondersteuning.

Pin It on Pinterest