Update actie “Wij rennen tegen ADCA”

Marathon sponsorloop Ataxie

Sofie en Katrijn Ridderbeek gingen samen met een aantal vrienden grenzen verleggen om geld op te halen voor onderzoek tegen ADCA. Deze progressieve hersenaandoening komt namelijk voor in hun familie. ADCA zorgt ervoor dat je bewegingen niet goed meer gecoördineerd worden, waardoor grijpen, spreken, slikken, bewegen van je ogen en lopen moeizamer gaat.

Een aantal enthousiaste jongeren is al een tijd lang in training voor deelname aan een paar hardloopevenementen waaronder een marathon. Dat doen zij niet zo maar voor hun plezier. Hun prestatie is bedoeld om door middel van sponsoring een bijdrage te leveren aan onderzoek naar Ataxie. Zij rennen voor hun mama, tante, nicht en alle andere mensen met ADCA. Je kunt hen steunen door te doneren op: https://steunactie.nl/actie/wij-rennen-tegen-adca/-15972

De moeder en/of tante van een aantal deelnemers aan de sponsorloop heeft de aandoening SCA 6. Voorafgaand aan hun inzet hebben de deelnemers zelf een streefbedrag voor hun inspanning durven neerzetten: € 5.000.

Zondag 26 maart was het zo ver. Ze gingen met zijn twaalven van start in de Venloop. 2 van hen liepen 10 kilometer en 10 de halve marathon. Helaas was het deze dag wat regenachtig. Maar dat was aan de prestatie en geweldige inzet van de 12 lopers niet te merken. Voor het eerst liepen zij in hun flitsende shirt met daarop de door hen zelf gekozen slogan: ‘Ataxie, zeldzaam, maar niet alleen’.

Afgelopen zondag 16 april 2023 vond een tweede evenement plaats. Drie van hen hebben deelgenomen aan de NN Marathon van Rotterdam. Zij hebben een tijd neergezet om trots op te zijn. Een aantal leden van de groep, die niet de marathon liepen, was naar Rotterdam gekomen om hun lopers aan te moedigen. Rotterdam heeft geweten en gehoord dat zij er waren. Als er een prijs was uitgeloofd voor de beste supporters, dan zouden zij die vast en zeker gewonnen hebben.

Ataxie, zeldzaam, maar niet alleen

Al met al voor iedereen een hele mooie en dankbare ervaring voor een bijzonder mooi doel.
Lopers bedankt voor jullie inzet en bijdrage van € 5000 voor onderzoek naar Ataxie.

Namens alle leden,
Gerard Kulker voorzitter

Pin It on Pinterest