IntraBio krijgt de weesgeneesmiddelen status voor behandeling van spinocerebellaire ataxie van de FDA

Maandag 10 december 2018

IntraBio Inc. is een biofarmaceutisch bedrijf dat nieuwe therapieën ontwikkelt voor zeldzame (“weesgeneesmiddelen”) en veel voorkomende neurodegeneratieve aandoeningen. IntraBio heeft aangekondigd dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de weesgeneesmiddelen status heeft toegekend aan hun geneesmiddel (IB1000s) voor de behandeling van spinocerebellaire ataxie (SCA).

Deze status was al eerder toegekend in Europa voor IB1000s voor de behandeling van SCA.

De weesgeneesmiddelen status zal de ontwikkeling van het medicijn versnellen. Men hoopt in klinische trials aan te tonen dat het middel de symptomen van ataxie vermindert en de zenuwen beschermt.

“De inspanningen van IntraBio om een behandeling voor ataxie te zoeken is hard nodig voor patiënten met ataxie”, aldus Susan Perlman, medisch directeur van de National Ataxia Foundation (onze zusterorganisatie in Amerika). “

IB1000s is bestudeerd in 175 patiënten. De patiënten kregen het middel voorgeschreven via het compassionate use programma. Dit betekent dat het middel nog niet is geregistreerd voor de specifieke aandoening maar dat er sterke aanwijzingen zijn dat het middel wel een positieve werking heeft. De resultaten van de studie met 175 patiënten vormen de basis om verder onderzoek te doen naar de behandeling van 18 indicaties waaronder ataxie.

Er worden klinische trials gepland in meerdere landen.
———————————————————————-

Pin It on Pinterest