Laden Evenementen

RegioWest 23 april 2022

23 april 2022

Uitnodiging Regio West
Datum         : zaterdag 23 april 2022
Plaats          : De Eendenkooi,   Kooikersplein 1, 2382 EG Zoeterwoude Rijndijk

Thema: Ataxie in relatie tot psychisch/cognitief functioneren

Programma:

10:30 uur    : Ontvangst van de deelnemers

11:00 uur    : Welkom Gerard Kulker

Dr. Rients Huitema is klinisch Neuropsycholoog bij het expertise centrum voor bewegingsstoornissen in Groningen. Naast de basale cognitieve functies als aandacht en geheugen zal hij ook aandacht besteden aan de hogere orde van cognitieve functies zoals de sociale cognitie. Hij zal ingaan op functies als emotieherkenning, het nemen van beslissingen en risicogedrag. Hoe hangen die met elkaar samen  en kunnen ook die functies aangedaan zijn bij mensen met ataxie/cerebellaire aandoeningen?

12:30 uur    : pauze met aansluitend een lunch

14:00 uur    : Stacha Reumers MSc.

Sinds december 2020 is zij promovenda bij het Radboud UMC bij het expertise centrum voor bewegingsstoornissen. Haar interesse ligt bij neurologisch onderzoek. Zij zal ons vertellen over haar huidige onderzoek, waarin wordt onderzocht of elektrische stimulatie van de kleine hersenen kan helpen bij cognitieve klachten als gevolg van ataxie. Aan dit onderzoek nemen 40 patiënten deel, die 2 weken lang, elke dag een stimulatie-sessie krijgen.

15:30 uur    : Afsluiting met een hapje en een drankje.

16:30 uur    : Einde bijeenkomst.

Voor deelname aan de regiobijeenkomst kun je je tot 19 maart 2022 opgeven bij: g.kulker@ziggo.nl  (Als je je eerder hebt opgegeven voor deze regiodag, dan sta je al op de deelnemerslijst.)

De Eendenkooi is vanaf station Leiden Centraal en station Alphen aan den Rijn met Arriva bus 169 te bereiken. Uitstappen halte Meerburgkerk aan de Hoge Rijndijk. Volg de Hoge Rijndijk richting de rotonde en sla de Oranjelaan in. Ga bij de 2e kruising rechtsaf de Laan van Meerburg in. Aan je linkerhand kom je dan vanzelf de Eendenkooi tegen. Looptijd vanaf de bushalte is plus minus 10 minuten.
Bij de Eendenkooi is voldoende parkeer gelegenheid met enkele invalide parkeerplaatsen.

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
23 april 2022
Tijd:
10:30 - 16:30
Evenement Categorie:

Locatie

De Eendenkooi
Kooikersplein 1
Zoeterwoude, 2382 EG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
071 589 6478
Site:
http://www.eendenkooi.com/

Organisator

Gerard Kulker
E-mail:
g.kulker@ziggo.nl

Pin It on Pinterest