Ataxie patiënt uit Schotland: 1000 km wandelen

Iain McGeachin uit Schotland kreeg de diagnose ataxie in maart 2015. Hij had nog nooit van de aandoening ataxie gehoord. Toen de dokter hem de diagnose vertelde dacht hij “een paar pilletjes en dan ben ik weer genezen”. Helaas. Hij besloot om meteen wat te doen om meer bekendheid aan de aandoening te geven en tegelijk iets te doen wat hij in de toekomst niet meer zou kunnen doen. Dit werd wandelen. Zijn filosofie is “misschien lukt het 1 jaar, misschien nog wel 20 jaar”.

Hij besloot om 1000 km te wandelen in Spanje, van Girona naar Gibraltar. Om tijdens de wandeling meer bekendheid aan ataxie te geven en geld in te zamelen voor ataxia UK draagt Iain, een echte Schot tijdens zijn wandeltocht zijn kilt. Inmiddels is lopen al lastig en heeft hij een wandelstok nodig. Rennen en fietsen zijn al niet meer mogelijk.

Tijdens zijn wandelingen wordt hij regelmatig geïnterviewd door journalisten en gevraagd om uitleg te geven tijdens radio- en tv-programmas.

Iain McGeachin – lopen voor ataxie

Iain heeft de kosten van zijn reis in Spanje onder de 5 euro kunnen houden. En heeft zo iets meer dan 1000 euro opgehaald voor ataxia UK.

Het volgende doel van Iain is Canada – van kust tot kust. De tocht zal eind april/begin mei starten. Een wandeling van meer dan 6000 km. Omdat het zo’n enorme afstand is, is hij van plan om de afstand in twee delen af te leggen.

Je kan Iain volgen op zijn FaceBook pagina (zie link onder aan artikel).

————————————————
Daily Record, 30 september 2016
Facebook

Pin It on Pinterest