Waar vind ik informatie over klinische studies?

De verschillende fases in klinische studies

Leer hier meer over de inhoud van de verschillende fases in klinische studies. Download pdf

Informatie over (lopende) klinische studies

Er zijn 2 websites, die informatie geven over lopende klinische studies. Kijk hiervoor op www.clinicaltrials.gov  of op www.clinicaltrialsregister.eu en zoek vervolgens op de naam van de ziekte, de locatie(s) van de klinische studie en de fase waarin de studie zich bevindt.

Enkele klinische studies in juni 2020. Download pdf

Op 24 juni 2020 zond de National Ataxia Foundation een webinar uit waarbij vertegenwoordigers van Biohaven Pharmaceuticals en Cadent Therapeutics hun klinische onderzoek toelichten naar het ontwikkelen van medicijnen tegen bewegingsstoornissen bij spinocerebellaire ataxie (SCA). Er zijn positieve ontwikkelingen maar definitieve resultaten laten nog op zich wachten.

Hoe kan u als patiënt het goedkeuren van medicijnen beïnvloeden Download PDF

Dit artikel van 14 juli 2020 geeft aan hoe de stem van de patiënt en de mantelzorger steeds verder doordringt tot een autoriteit zoals de FDA of de EMA.

Deze instanties bepalen uiteindelijk of een potentieel medicijn al dan niet toegelaten wordt tot de markt. De stem van de patiënt zal leiden tot betere behandelingen en mogelijke snellere toelating tot de markt.

Pin It on Pinterest