Themabijeenkomst “Volwaardig leven”

De Ataxie Vereniging Nederland nodigt je van harte uit voor een themabijeenkomst op zaterdag 17 december 2022 in Buitenplaats de Bergse Bossen, Traaij 299 in Driebergen.

Het thema van deze bijeenkomst is:

Volwaardig leven

Je hebt er vast weleens over nagedacht. Hoe volwaardig is jou leven?
Jij alleen. Of met je partner, kinderen en kleinkinderen.
Hoe voelt jouw idee over volwaardig leven in relatie tot je ataxie?
Bij het beantwoorden van deze vragen heb je vast opgemerkt, dat de inhoud van een ‘volwaardig leven’ geen stabiel gegeven is. Ze verandert mee met de omstandigheden van waaruit jij er invulling aan geeft.

Zo kan volwaardig leven te maken hebben met hoe jij in het leven staat. Maar ook met hoe maatschappelijk actief jij bent. Werk je nog of doe je vrijwilligerswerk.

Voor mensen met een chronische ziekte, kan het gevoel of je nog volwaardig leeft ook te maken hebben met jouw ernst van ziekzijn. Mogelijk heb je zo nu en dan het gevoel dat je leven minder volwaardig aan het worden is. Hoe wil of moet je dan verder?

Op deze themadag willen we naast een inleiding op het thema de deelnemers ook in de gelegenheid stellen met elkaar in gesprek gaan over de ideeën over een volwaardig leven. Gekoppeld aan onze kijk op ons leven nu en in onze toekomst. Als geheel is dat een kwestie die niet alleen jouw zelf maar ook onze naasten aangaat.

Programma

12:30 uur: Welkom met een lunch

14:00 uur: Irene Tolner van het Expertise centrum voor Euthanasie houdt een inleiding op het thema met de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar Van gedachten te wisselen.

16:00 uur: Afsluiting met de gelegenheid om na te praten met elkaar.

Voor deze themabijeenkomst kun je je tot en met 7 december 2022 opgeven via marlies@ataxie.nl onder vermelding van ‘Volwaardig leven’.
Wil je ook je eventuele dieet wensen voor de lunch doorgeven en het aantal personen die deelnemen. Want zoals we hiervoor al stelden is volwaardig leven niet een zaak, die alleen jou aangaat. Maar een gezins- of familiegebeuren.
Maar wil je liever alleen komen, dan is dat natuurlijk ook goed.
Aan jou de dus de keus.

Namens het bestuur
Marlies Bergmans en Gerard Kulker

Pin It on Pinterest