Mijn nieuwe, mooie, blauwe RaceRunner (en jurk)

Ervaringsverhaal: Een jongere met Ataxie

COLUMN DOOR ANIEK VOLLENBROEK

‘Mam, kun je mij even helpen met de rits in deze jurk’? Zo riep ik vanuit de paskamer. Ik heb namelijk een jurk nodig voor de Dirk Kuyt Foundation Charity Night 2019, welke binnenkort plaatsvindt. Ik ben uitgenodigd voor de Dirk Kuyt Foundation Charity Night 2019 omdat ik ben gekozen tot ‘sporter van de maand’.

Eind 2018 kwam er een oproepje voorbij op Facebook van de Dirk Kuyt Foundation (de Dirk Kuyt Foundation is een foundation opgericht door oud- profvoetballer Dirk Kuyt, en ondersteunt de aangepaste sport in Nederland. Zie voor meer informatie www.dirkkuytfoundation.nl). Hierin vroegen ze wie ze konden sponsoren op het gebied van de aangepaste sport. Ik doe zelf aan RaceRunning. Een RaceRunner is een soort loopfiets met drie wielen, zonder pedalen maar met borststeun (zie voor meer informatie www.racerunning.nl). Deze sport beoefen ik met veel plezier op de atletiekbaan in Haaksbergen, waar ik wekelijks train. Daarnaast ren ik ook graag mee met wedstrijden. Omdat een RaceRunner best prijzig is, dacht ik, ik waag een gokje en reageer op het oproepje op Facebook.

En met succes, want begin 2019 ben ik uitgeroepen tot ‘sporter van de maand juli 2019’! Dit betekende dat ik in juni mijn nieuwe, mooie, blauwe RaceRunner in ontvangst mocht nemen. Er werden een paar foto’s gemaakt, die in juli werden geplaatst op de website en het Facebook-, Instagram- en twitteraccount van de Dirk Kuyt Foundation.

Begin 2019 ben ik uitgeroepen tot ‘sporter van de maand juli 2019’!

Maar dit was nog niet alles, ik mocht namelijk als ‘sporter van de maand juli 2019’ naar de Dirk Kuyt Foundation Charity Night 2019 in oktober in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Samen met mijn moeder en de andere sporters van de maand ben ik hier geweest. Het was fantastisch!

Geweldige setting, heerlijk eten en goede muziek van onder andere Lee Towers en Paul de Leeuw. Natuurlijk kon Dirk Kuyt zelf niet ontbreken en ook was er een bijzondere rol weggelegd voor ons als ‘sporters van de maand’. Aan het begin van de avond mochten wij de gasten begeleiden naar hun tafel en in de loop van de avond werden wij in het zonnetje gezet door Humberto Tan. Uiteindelijk ging het natuurlijk om de veiling, gepresenteerd door Jochem Myjer. Met de waanzinnige opbrengst kunnen ze nog meer projecten en evenementen ondersteunen/organiseren in de aangepaste sport. Iedereen zag er mooi en feestelijk uit en ook ik heb genoten van deze fantastische avond in mijn nieuwe, mooie, blauwe jurk!

Tip van Aniek Vollenbroek


Ook al heb je een erfelijke recessieve ataxie, laat je niet zomaar tegenhouden, en probeer te bereiken wat voor jou mogelijk en haalbaar is!

__________________

Wil je sporten? Bij het revalidatiecentrum kun je sommige sporten uitproberen en informatie opvragen. Op de website www.unieksporten.nl kun je kijken wat er in jouw buurt aangeboden wordt. En houd ook social media in de gaten, of volg eens een proefles om te kijken of het iets voor je is!

__________________

Download dit verhaal als pdf.

Wil je dit verhaal graag downloaden om op te slaan of te printen?

Pin It on Pinterest