Fondsen werven voor onderzoek naar ataxie

De jaarlijkse fondsenwervingscampagne van de National Ataxia Foundation in Amerika is begonnen op 15 oktober en loopt tot 15 december dit jaar. Het doel is om op 15 december 345.000 euro opgehaald te hebben om onderzoek naar ataxie te financieren.

Er zijn 84 onderzoeksaanvragen ingediend voor financiering bij de National Ataxia Foundation (NAF). De onderzoeken worden op dit moment beoordeeld door 70 vooraanstaande ataxie onderzoekers. 

Van de 84 aanvragen werden 25 ingediend voor de “Prijs voor de Jonge Onderzoeker”. De “Prijs voor de Jonge Onderzoeker” is een bedrag van 30.000 – 43.000 euro voor één jaar onderzoek. Deze prijs werd in het leven geroepen om jonge klinische en wetenschappelijke onderzoekers aan te moedigen om een ​​carrière op het gebied van ataxie onderzoek te starten. Als je vroeg in je carrière een “Prijs voor de Jonge Onderzoeker” krijgt, zal het een belangrijke invloed hebben op de richting van het onderzoek van de winnaar.

Natuurlijk is het doel van NAF dat deze jonge wetenschappers onderzoek naar ataxie blijven doen en om een behandeling te vinden voor ataxie.

Een anonieme donor maakt het mogelijk dat er drie prijzen voor de Jonge Onderzoeker worden toegekend. De andere jonge onderzoekers hebben echter ook veelbelovende onderzoeksvoorstellen op het gebied van ataxie ingediend.

Daar speelt u een belangrijke rol! Uw financiële giften bepalen hoeveel onderzoeksvoorstellen van jonge onderzoekers gefinancierd kunnen worden. Deze belangrijke subsidies zijn een investering voor de toekomst van onderzoek naar ataxie. Bedankt voor uw royale donaties!

—————————————————————————————
www.ataxia.org/ResearchDrive

Pin It on Pinterest