Laden Evenementen

Ataxie familiedag 2023

23 september 2023

Uitnodiging Familiedag, Zaterdag 23 september 2023, Het Spoorwegmuseum Utrecht

De Ataxie Vereniging Nederland nodigt haar leden van harte uit om deel te nemen aan de jaarlijkse Familiedag. Deze dag vindt jaarlijks plaats rond de Wereld Ataxiedag in september.
Zoals gebruikelijk vieren we deze dag in de vorm van een familiedag. Want wanneer iemand in de familie ziek is, is hij dat nooit alleen. De hele familie leeft met de zieke mee.

Op deze dag willen we daarom de familie centraal stellen. Dat doen we met elkaar en onder leiding van Pieterjan van den Akker. Pieterjan is contextueel therapeut, docent contextuele hulpverlening en directeur van de Nagy academie. Het is zijn ervaring dat wanneer we in onze familie komen tot een rechtvaardige vorm van geven en ontvangen, dat leidt tot een betere verhouding binnen families met een gezonde ontwikkeling van jong en oud als gevolg. Maar hoe ziet dat eruit in families waarin sprake is van een chronische ziekte? Hoe houd je dan een goede balans tussen geven en ontvangen? Kun je ook dan komen tot een optimale familiedynamiek tussen de verschillende generaties? Kortom het belooft een mooie en spannende reis om met elkaar die weg te zoeken, elkaar uit te dagen en waar mogelijk die weg te vinden.

Programma Familiedag
10:30 uur: Aankomst deelnemers aan deze dag
11:00 uur:   Welkom door de voorzitter
11:05 uur:   Inleiding en samenspraak onder leiding van Pieterjan van den Akker over een rechtvaardige vorm van geven en ontvangen in families
12:30 uur:   Gezamenlijke lunch
13:30 uur:   De families kunnen op eigen gelegenheid het spoorwegmuseum verkennen. Maar als deelnemer aan de familiedag heb je ook de mogelijkheid gebruik te maken van een rondleiding door het museum. Er zijn 2 rondleidingen door ons gereserveerd. Per rondleiding kunnen er 20 personen deelnemen.
16:30 uur: Gemeenschappelijk afscheid met een hapje en een drankje.

Geef je voor 31 augustus 2023 op voor deze dag via: marlies@ataxie.nl
Geef in je mail aan met hoeveel mensen je wilt komen en wie er bepaalde dieetwensen heeft. Maar ook of je gebruik wilt maken van de rondleiding.

We kijken uit naar jullie komst.

Marlies Bergmans en Gerard Kulker

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
23 september 2023
Tijd:
10:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Het Spoorweg museum
maliebaanstation 16
Utrecht, 3581XW Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
030 230 6206
Site:
https://www.spoorwegmuseum.nl/

Organisatoren

Gerard Kulker
Marlies Bergmans

Pin It on Pinterest