Een dagje Apenheul

Ervaringsverhaal: Een jongere met Ataxie

COLUMN DOOR ANIEK VOLLENBROEK

Met een oud-studiegenoot ben ik naar de Apenheul geweest! Ik wou een Valys Basis taxi boeken van Hengelo naar Apeldoorn en weer terug, waarbij je helaas veel kilometers kwijt bent. Maar toen stuitte ik op Valys Begeleid. Hierbij word je van deur tot deur met taxi en trein begeleid. Groot voordeel is dat alleen het aantal taxi kilometers van je kilometerbudget af gaat.

Die ochtend werd ik van huis opgehaald door een taxi, waarna de taxi naar het station reed. Hier stond de Valys Reisassistent al op mij te wachten, ze was goed te herkennen aan haar gele hesje met het Valys logo. Nadat ik uit de taxi werd geholpen, liep de Valys Reisassistent met mij mee en gingen we inchecken.

Vervolgens liepen we naar het juiste perron waar NS Reisassistentie al voor mij klaarstond (voor rolstoelgebruikers). We waren wat aan de late kant doordat de taxi vertraging had, maar we hebben het gehaald! Omdat ik bij het boeken aan heb gegeven dat ik graag samen met een Valys Ambassadeur wil reizen (dit kan een paar keer), ging de Valys Reisassistent mee de trein in. Ze gaf het treinstel door aan de Valys centrale, waarna er bij aankomst in Deventer NS Reisassistentie klaarstond. Vervolgens checkten we uit en liepen we naar de taxi. Daarna heb ik afscheid van de Valys Reisassistent genomen en bracht de taxi mij naar de Apenheul in Apeldoorn. Goed geregeld!

Omdat ik bij het boeken aan heb gegeven dat ik graag samen met een Valys Ambassadeur wil reizen (dit kan een paar keer), ging de Valys Reisassistent mee de trein in.

In de Apenheul heb ik het erg gezellig gehad! De apen liepen los, we gingen op de foto met een gorilla (niet een echte natuurlijk!) en we aten frietjes. Als eerste ging ik naar de toiletten bij de ingang, waar ook een invalidentoilet aanwezig was. Prima voor elkaar! De paden in het park zijn rolstoeltoegankelijk, en ook de eetgelegenheden waar ik ben geweest waren goed te doen. Ik ben dus erg enthousiast over dit park!

Moe maar voldaan ging ik met de Valys Begeleid terug naar huis. Dit verliep ook weer voorspoedig. Nadeel is wel dat je wat meer tijd kwijt bent, dus je moet goed afwegen of je met Valys Basis of Begeleid gaat. Daar staat tegenover dat alleen het aantal taxi kilometers van je kilometerbudget afgaat wanneer je met de Valys Begeleid gaat.

Mocht je meer informatie willen over Valys Begeleid, kijk dan even op www.valys.nl.

Scrollend door mijn foto’s op de telefoon (we hebben er bijna 300 gemaakt… oeps!) kijk ik tevreden terug op deze dag.

Aniek

Tip van Aniek Vollenbroek


De Valys bied verschillende vormen van vervoer aan. Kijk op
www.valys.nl en plan je dagje uit!

__________________

Download dit verhaal als pdf.

Wil je dit verhaal graag downloaden om op te slaan of te printen?

Pin It on Pinterest