Breaking news: PERSBERICHT VRIENDENLOTERIJ

VriendenLoterij steunt de Ataxie lotgenotenvakantie met 5.000 euro 

Onlangs ontvingen wij van de VriendenLoterij een bijzondere bericht.
De Ataxie Vereniging Nederland is in april namelijk uitgeroepen tot Club van de Week en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij t.b.v. de lotgenotenvakantie. Mede dankzij deze bijdrage kan deze jaarlijkse vakantieweek dit jaar weer zonder problemen doorgaan.
 

John Zwetsloot, penningmeester van de Ataxie Vereniging zegt: “Ataxie is een aandoening van de kleine hersenen waardoor motoriek en spraak aangetast worden. Wij organiseren ieder jaar een lotgenotenvakantie voor mensen met ataxie. Mensen met deze aandoening zijn vaak afhankelijk van een rolstoel of rollator en daarom moet er voor deze week speciaal vervoer en een aangepaste locatie vastgelegd worden. Dat kost veel geld, maar mede dankzij deze bijdrage kan de vakantie dit jaar wederom doorgaan.” 

‘Clubs van de Week’    

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5.000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op www.clubsvandeweek.nl.    

Meespelen kan de Ataxie Vereniging ondersteunen

Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Minimaal 40 procent van de inleg van de deelnemer gaat dan direct naar een eigen gekozen club, vereniging of stichting. Dat kan zijn voor kunst en cultuur via onze culturele partners of voor een van de maatschappelijke organisaties. Dit kunnen ook lokale clubs en verenigingen zijn die de deelnemer een warm hart toedraagt. 

Pin It on Pinterest