ADCA/Ataxie en Huntington vereniging samen wetenschappelijk onderzoek

De Vereniging van Huntington en de ADCA/Ataxie Vereniging financieren gezamenlijk wetenschappelijk onderzoek voor €50.000. Vereniging van Huntington en ADCA/Ataxie Vereniging Nederland slaan handen ineen voor wetenschappelijk onderzoek.

Zowel de Vereniging van Huntington als de ADCA / Ataxie Vereniging Nederland vinden het uiterst belangrijk dat wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekten in Nederland wordt gedaan. Daarom hebben de verenigingen besloten hun krachten te bundelen in de eerste ‘Joined Ataxia-Huntington Stimulation Grant’. Een bedrag van maximaal € 50.000,- wordt beschikbaar gesteld voor een veelbelovende, kleinschalige studie met een innovatief karakter.

Beide verenigingen nodigen (jonge) onderzoekers van harte uit om een ​​onderzoeksvoorstel in te dienen. Omdat er voor beide ziekten nog veel werk te doen is, van genezing tot zorg, staat deze oproep open voor projecten over het hele spectrum van wetenschappelijk onderzoek. Hoewel er absoluut verschillen zijn tussen de biologie en de pathologie van beide ziekten zien we over de gehele breedte van de ziektes ook veel overeenkomsten. Voorkeur gaat daarom ook uit naar aanvragen die duidelijk voor beide ziektes een toegevoegde waarde hebben. De deadline voor indiening is 15 mei 2020. Alle benodigde documenten staan hieronder.

Link naar Call

Link naar Aanvraagformulier

Link naar Algemene Voorwaarden

Pin It on Pinterest