Lotgenotencontact neemt een belangrijke plaats in binnen de vereniging. Door het delen van ervaringen kunnen we elkaar helpen, versterken en ondersteunen bij de verwerking van de ziekte. Binnen de vereniging zijn er vrijwilligers, die buiten het georganiseerde lotgenotencontact om, bereid zijn om leden te ondersteunen en te helpen. Dit kan op vele manieren. Soms gaat het alleen om een luisterend oor, maar soms alleen om antwoord te krijgen op praktische vragen, die naar boven komen bij de verschillende fases van de ziekte.

Lotgenotentelefoon of mail. Als u behoefte heeft aan lotgenotencontact kunt u contact opnemen via lotgenoten@ataxie.nl. Daarnaast kunt u tijdens werkdagen tussen 10.00 en 18.00 uur telefonisch contact opnemen via 0522 305914 (LET OP! Dit telefoonnummer is er alleen voor lotgenotencontact!).

Overigens zijn er ook mogelijkheden voor lotgenotencontact via Facebook. Deze vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de vereniging. Voorbeelden zijn: ADCA praatgroep en ADCA Platvorm