Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 07/12/2019
10:30 - 16:00

Locatie
Hotel Bergse Bossen.

Categorieën


Vrijwilligersdag ADCA vereniging

Datum: 7 december 2019
Plaats: Hotel Bergse Bossen, Traaij 299, 3971 GM Driebergen
Thema: vrijwilliger 2.0

 • 10:30 uur: ontvangst vrijwilligers
  11:00 uur: leergang levenskunst
  12:00 uur: korte pauze om de zaal in tweeën te splitsen
  12:15 uur: workshop yoga of vrijwilliger 2.0
  13:15 uur: lunch
  14:15 uur: workshop yoga of vrijwilliger 2.0
  15:15 uur: hapje en drankje
  16:00 uur: afsluitingN.B. de groep vrijwilligers die deelneemt, is te groot voor een gezamenlijke workshop yoga. Daarom wordt de groep om 12:15 uur in tweeën gesplitst in een groep voor de yoga en een voor het thema vrijwilliger 2.0. In de middag om 14:15 uur wisselen de groepen. Wie nog geen yoga heeft gehad, gaat naar de workshop yoga en andersom.
  Opgeven voor 24 november 2019 alstublieft via: info@ataxie.nl
  Leergang Levenskunst
  Onze Vereniging heeft bij ZonMW een subsidieaanvraag ingediend om een Leergang Levenskunst te ontwikkelen.
  Het doel van deze leergang is mensen te leren hun eigen levenservaringen zodanig te gebruiken dat ze erin slagen het beste uit hun leven te halen en zo hun kwaliteit van leven kunnen bevorderen.Voor de leergang zijn niet alleen deelnemers nodig, maar ook trainers die zich o.a. hebben bekwaamd in de Socratische methode.
  Mogelijk zijn er vrijwilligers binnen onze vereniging die zich willen bekwamen als trainer voor de leergang?Workshop yoga:
  De workshop yoga wordt gegeven door: Yolanda Kylstra. Zij heeft haar praktijk in Zeist. ( www.adempunt.nl ) Yolanda is yoga leraar, logopedist en ademcoach.
  Hiermee heeft zij een unieke combinatie aan coaching mogelijkheden op het gebied van ontspanning, stemgebruik en ademhaling.
  Haar workshop is voor de deelnemers een kennismaking met yoga. Daarnaast zal zij een aantal ademoefeningen doen met de deelnemers.
  Mocht je beschikken over een yogamatje, wil je dat dan bij je aanmelding opgeven en je matje meenemen. Hebben wij onvoldoende yogamatjes, dan zal de workshop bestaan uit zitoefeningen op een stoel.Thema: vrijwilliger 2.0
  Tegenwoordig wordt vaak beweerd dat de huidige mensen die zich aanbieden voor vrijwilligerswerk, iets anders verwachten van hun vrijwilligerswerk dan tot voor kort gangbaar was. De nieuwe vrijwilliger wil zich vaak niet meer voor jaren aan een vereniging binden. Men wil wat kortere en verschillende projecten doen. De tot voor kort gangbare vrijwilliger daarentegen stelt zich beschikbaar voor een bepaalde taak en voert die een aantal jaren uit.Hoe ligt dit binnen de ADCA/Ataxie vereniging?
  Ook de patiëntenvereniging verandert. Er blijven bepaalde vrijwilligerstaken die structureel zijn, maar er wordt ook meer projectmatig georganiseerd.Hoe kunnen we binnen onze vereniging een goede invulling geven aan zowel structurele als projectmatige taken?
  Er wordt opgemerkt dat sommige vrijwilligers tegenwoordig een bepaald traject binnen een organisatie lopen waarin zij verschillende functies bekleden. Bijv. je start met het redigeren van bepaalde artikelen voor de krant, als je goed ingewerkt ben wil je wel deelnemen aan de redactie en na dat een aantal jaren gedaan te hebben meld je je aan voor een bestuurlijke functie.

  Hoe denken jullie als vrijwilligers over een bepaalde doorstroming naar verschillende taken binnen de vereniging?

  Kunnen we op basis van antwoorden op de boven gestelde vragen, komen tot een profiel van de vrijwilliger 2.0?

  Graag tot ziens op 7 december 2019 in de Bergse Bossen.

  Gerard Kulker

  Voorzitter ADCA/Ataxie Vereniging